Kurs Sushi to kompleksowy program nauki przygotowywania tradycyjnych japońskich dań z surowego ryżu i świeżych składników, takich jak ryby, warzywa i owoce morza. Podczas kursu uczestnicy dowiadują się o różnych rodzajach sushi, technikach i narzędziach potrzebnych do jego przygotowania, a także o zasadach higieny i bezpieczeństwa.
Podczas kursu sushi uczestnicy poznają również tajniki kulinarnego rzemiosła sushi i zdobędą praktyczne umiejętności niezbędne do samodzielnego przygotowywania tych wykwintnych dań. Nauczą się jak przygotować ryż do sushi, kroić ryby i warzywa, formować różne rodzaje sushi, oraz jak stosować różnego rodzaju przyprawy i sosy.
Kurs Sushi to świetna okazja dla miłośników japońskiej kuchni, którzy chcą nauczyć się przygotowywać te smakowite potrawy w domu. Dzięki kursowi będą mogli poszerzyć swoje kulinarne umiejętności i zaskoczyć swoich bliskich specjalnie przygotowanym domowym sushi.